lørdag 29. januar 2011

Kaka og dens skaper!


I går var det bursdagsfest hos Kari med hyggelige mennesker,og det var en kake der,og for en kake det var..Den inneholdt ting som du bare drømmer om,alle gode ting i en og samme kake! Sverre ville gjerne dele oppskrifta,så det dukker vel opp noe i kommentarfeltet snart :D
Kakemester Sverrepus!(Jeg ba om lillefingeren,med så liten kopp er det et must,syns han kler det :D)
Verdens sjukeste kake!

4 kommentarer:

  1. Det er nok mange som ønsker å servere en liten hverdagskake - og her er min oppskrift, utviklet gjennom mange års kakefantasier. Alt er tilgjengelig i kolonialforretningen, f.eks. ICA, som ligger nærmest mitt hus. Siden kaken er nokså kalorimektig, og sjelden blir spist opp i løpet av selskapet, anbefales det å gå til butikken.

    Der kjøper du inn - senest 26 timer før spising:
    2 stk. ferdigstekte kakebunner delt i tre
    1 pakke After eight (legges i fryser natten over)
    1 pølse marsipan
    1 pakke frosne bringebær (fersk hvis tilgjengelig)
    1 pose frosne blåbær (fersk hvis tilgjengelig)
    100 gram mørk sjokolade
    1 pakke vaniljekrem
    1,2 liter kremfløte
    1,5 liter champagnebrus (mesteparten kan spares til selskapet)
    2 pakker kokosboller (event. en seks-pakning)
    1 eller 2 tuber pyntegele

    Kaken lages i hovedsak dagen før den skal spises, for at lagene skal sette seg skikkelig.

    Begynn med å fjerne stekebunn og steketopp fra de ferdigstekte bunnene. Dette er noe seige saker som forringer smaken. Så kan moroa begynne!

    Legg nederste kakebunn på serveringsfatet og fukt med noen matskjeer champagnebrus. Alle lagene skal fuktes med champagnebrus etter hvert som de legges på. Ikke eksperimenter med fløte, melk og i alle fall ikke ananassaft. Dette har du for så vidt ikke kjøpt inn heller, siden det ikke står på innkjøpslisten, så frykten for dette kan vær ubegrunnet.

    Det nederste laget skal etter fukting, påføres et tynt lag med krem. Kremen - ca. 8 dl. - lages i bolle og brukes underveis på dag 1. Ingen krem for denne kaken skal sukres. Ta det også rolig, bare bruk mixmaster, selv om håndpisket krem ofte er å fortrekke. Med slikkepotten glattes kremen ut, og et tynt lag marsipan legges på. Denne trenger ikke å være hel, siden ingen ser den, men dekke kaken må den. Et tynt kremlag ovenpå dekkes med ca. 50 gram finrevet mørk sjokolade - bruk enten rasp eller (som jeg) ostehøvel. Dette skal ikke knase noenting.

    Neste kakelag legges på og fuktes. Her skal det lages i separat bolle en blanding 50 % krem og 50 % vaniljekrem. Dette får så ca. 300 gram blåbær rørt inn til en blanding som så påføres kaken.

    Neste kakelag fuktes også, før man i ny separat bolle lager en blanding av krem og 6-8 kokosboller. Pass på at kokosbollene knuses forsiktig for at de skal beholde litt av sin knasne stofflighet.

    Neste lag skal også fuktes, og det er nå tid for å gjenta prosessen med blåbær, men denne gang med bringebær.

    Dernest kommer laget som skiller nest øverste og øverste lag. Der skal de finhakkes frossen after eight, som blandes med krem og påføres.

    Nå skal kaken stå et døgn. I løpet av denne tiden vil den både synke litt sammen og revne. Det gjør ingenting.

    Spisedagen pisker man 6 dl kremfløte, som påføres kaken. 50 gram mørk sjokolade grovhakkes og legges på toppen av kaken. Deretter bruker man det tynne hullet på de ferdigkjøpte geletubene til å skape litt disharmoni i utseendet, og en fest for øyet.

    Kaken er med litt hell av de det holder med ett eneste stykke av.

    Om man har lyst på noe spesielt, f.eks. kiwi, valnøtter eller banan er det ikke noe i veien for det.

    Mitt første forsøk på kaken inkluderte også et lag med gele, men dette ble mer arbeid enn det gav tilbake.

    Lykke til. Be inn naboen! Har du ingen så kan du jo be inn noen annens nabo.

    SvarSlett
  2. Fantastisk kake, og er sikker på den smakte like deilig som den ser ut!

    SvarSlett
  3. Takk takk :)
    ååå, jeg får lyst på kake!

    SvarSlett
  4. Du,det skjønner jeg godt,sjuuuuukt god :D

    SvarSlett

Blir veldig gla for en liten kommentar :)(Har du ikke Google-konto eller noe så velg enten "Kommenter som Anonym,eller Navn/nettadresse,på den første kan du jo skrive navnet ditt i selve kommentaren,og på den siste trenger du bare skrive inn navnet ditt,nettadresse kan du faktisk drite i...tror jeg ;))